Dit is andere koek

Be a cupcake in a world full of muffins

Jij:

  • bent tussen de 10 en 20 jaar.
  • hebt nu even geen idee waar je nog écht blij van wordt.
  • voelt je prettiger door met iets leuks bezig te zijn en te hebben over wat werkt in plaats van te praten over wat niet goed gaat.
  • bent nieuwsgierig naar wat je goed kan en wilt.
  • houdt van lekkers en bezig zijn.
  • bent toe aan plezier en vrolijkheid.
  • gunt jezelf om je eigen keuzes te maken en steviger in je schoenen staan om ook die richting op te durven gaan.

 

Recept bakcoaching

 De hoofdingrediënten van bakken en coachen zijn: iets lekkers maken, jij zoals je bent met een hulpvraag en een coach. De belangrijkste smaakmakers die direct worden toegevoegd: ontspannen kunnen zijn wie je bent, plezier en lekker bezig zijn.

Tijdens het bereiden worden de volgende fases doorlopen: snappen wat je wilt, zelf zien wat je kan, inzicht in hoe je doet en snappen welke omgeving daar bij past. Als je helder hebt wie je bent is de basis van het recept klaar. 

Benodigdheden om er echt iets van te bakken in de dagelijkse praktijk zijn het ontwikkelen van vaardigheden zoals planning, jezelf kunnen sturen, aan het werk gaan, keuzes maken en omgaan met emoties. Dit krijgt de aandacht gedurende het gehele proces.

Zelf richting geven

Zelf keuzes kunnen maken, richting geven en vooruitgang.

Wedden dat wanneer je vertrekt je positiever in het leven staat? Je maakt je minder zorgen, staat steviger in je schoenen en geeft zo richting aan je eigen toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twijfel je of je wel zulke baksels kan maken?

Wanneer je een boterham kan smeren kan je ook taarten maken. Het zal je verbazen wat voor moois je ervan bakt.

Natuurlijk stemmen we af wat jij leuk vindt en graag eens wilt proberen. 

Bakken versus praten

Bakken is leuk, lekker en ontspannend. Het is gelijk een metafoor die inzichten geeft en helpt bij het uitleg geven daarover.

Bakken en coachen hebben overeenkomsten. De juiste ingrediënten in de juiste verhoudingen en voldoende tijd die nodig is om te rusten en te rijzen. In combinatie met de juiste omgevingstemperatuur buiten of in de oven kom je tot een mooi resultaat.

Iedereen is anders, maar verplicht praten over jezelf zorgt vaak voor sociaal wenselijk gedrag en antwoorden. En zeker wanneer het lastig is om woorden vinden voor wat je voelt of bedoelt, je snel bent afgeleid of het heel goed wilt doen helpt het om bezig te zijn en ontspannen te kunnen vertellen.

De temperatuur is belangrijk en die zijn niet altijd constant, de omgeving is van invloed en de benodigdheden van iedereen zijn anders. Zo kan een paar graden temperatuurverschil er al voor zorgen dat het ene baksel soms sneller klaar is dan het andere.

Ook loopt het wel eens anders dan verwacht door een vergissing tijdens het bereidingsproces, wat vraagt om zorg, vaardigheden en talenten inzetten om het op te lossen.

Bakken is doen, er worden keuzes gemaakt, je moet plannen en bijsturen. De handelingen, de frustratie en het succes dat wordt ervaren is te koppelen aan ervaringen, gevoelens voelen en duiden die er in het dagelijks leven zijn. Door bezig te zijn houden we de coaching luchtig, zorgen we voor diepgang en inzichten die zorgen voor antwoorden en oplossing passend bij jouw hulpvraag.

 

Praktisch

 De eerste keer dat we elkaar ontmoeten leren we elkaar eerst even kennen. Is er een klik en wil je het proberen, dan gaan we aan de slag.  We hebben minimaal drie sessies en stemmen steeds af wat je nog nodig hebt. 

Sommige bakkers willen soms als ze zelf verder kunnen toch af en toe nog eens komen bakken, ze zijn ergens tegenaan gelopen wat nieuw is, staan voor lastige (studie/loopbaan)keuzes en/of hebben af en toe wat extra hulp nodig. Voor die bakkers is er een strippenkaart die een jaar geldig is. Ik vertel je er graag meer over.

Als kers op de taart ga je na elke sessie met een lekker baksel naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur een bericht