Studie- en Loopbaankeuzes

Ontdek wat je kan, leuk vindt en realiseer het!

 

Keuzes maken voor de toekomst

Je weet eigenlijk niet heel goed wat je wilt. Over de dingen die je als optie ziet twijfel je of het wel écht bij je past en of je het leuk gaat blijven vinden. Toch wordt er verwacht dat je (binnenkort) gaat kiezen voor een profiel, studierichting of (ander) werk. Je familie, vrienden of mensen op school kunnen je nu even niet echt verder helpen. Daar word je best onzeker van en kan je wel hulp bij gebruiken. 

Ik heb vast talenten. Ik heb ze zeker iets te goed verstopt, want ik kan ze echt even niet vinden en heb nu geen idee wat ik moet kiezen.

 -Mascha-

Coaching

Hulp bij het kiezen voor een loopbaanrichting of andere baan.

De studiekeuze coaching is voor studenten vanaf 16 tot 21 jaar die er met het kiezen van een richting of stage niet uitkomen.

De loopbaancoaching is voor twintigers en dertigers* die twijfelen over hun gemaakte keuzes of de volgende keuze in hun loopbaan onderbouwd en doordacht willen maken. Daarbij willen ze in hun werk:

  • Positieve impact willen hebben.
  • Eigen kwaliteiten kennen en inzetten.
  • Hun ideeën en idealen ontdekken en realiseren.
  • Werken op een plek die bij ze past.

*Ben je al wat verder in je carrière, maar spreekt de werkwijze je aan neem dan even contact op om de coaching af te stemmen op jouw vraag/doel.

Coaching – Meraki

Meraki komt uit het Grieks en is eigenlijk niet goed te vertalen in het Nederlands. Meraki is te omschrijven als: werk doen met overgave vanuit passie, liefde, een stukje van jezelf in je werk stoppen. Dat is de kern van de coaching van Rightinplace.

Wat je wil

Wat je wil en wat je kan heb je beide nodig om focus aan te brengen. Weten wat je wilt maakt dat je kan onderbouwen waarom je ergens voor kiest of juist afwijst. Het geeft inzicht in waarom een studie of bepaald werk bij je past of wat je kan doen om te zorgen dat het past.

Wat je kan

De coaching is vormgegeven vanuit de overtuiging dat werken aan wat niet goed gaat afzien is en werken vanuit kwaliteiten en talenten leuk is. Je onderzoekt en ontdek wat je goed kan én energie van krijgt. Het is dat waar je graag mee bezig bent. 

Wat je doet

Als je weet wat je wil en kan is er nog niet direct de verandering die meestal gewenst is. De vervolgstap is er iets mee doen. Niet meer erover praten, maar dat wat je wilt gaan ervaren door in jouw situatie met hulp van je coach wat je weet ook te gaan doen.

Waar je werkt

Kan je wat je wil, wat je kan voldoende kwijt op de plek waar je leert of werkt. De laatste stap is duidelijkheid krijgen in welke opleiding of werkgever past bij wie je bent, wat je wilt en hoe je dingen aanpakt. Je bent pas gemotiveerd als wat je doet bijdraagt aan iets wat voor jouw belangrijk is. We gaan op zoek naar de plek die bij je past.

Methode

Tientallen jaren van onderzoek heeft aangetoond dat zelfkennis over kwaliteiten en talenten en het durven en kunnen gebruiken daarvan bijdraagt aan een gelukkiger, betrokken, veerkrachtiger leven.  De kwaliteiten en talenten hebben, wanneer ze worden benut effect op elk aspect van hun leven en zorgen voor betere prestaties. Het ontwikkelen van een bewustzijn op wat je kan, wil, hoe je doet en waar je werkt helpt bij het concentreren op “wat sterk is” in plaats van “wat er mis is”.

Klanten van Rightinplace

Lees meer over de klanten met wie ik werk. 

Neem contact met mij op

Heb je interesse dan maken we altijd eerst vrijblijvend kennis. Heb je vragen en/of wil je een afspraak maken voor een kennismaking neem contact op via onderstaand formulier. 

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur een bericht