Het is half 7, de wekker gaat, je wenst dat je nog voor een paar uur zou kunnen slapen. Je draait je om, maar weet tegelijkertijd dat het niet kan. Je moet er echt uit. Je zorgt ervoor dat de kinderen ontbijten en brengt ze naar school en rijdt door naar je werk.

Je hebt leuke collega’s. je maandelijkse loon is nodig en erg prettig om wat extra’s te kunnen doen. En toch je twijfelt, je zou eigenlijk andere dingen willen doen dan die je gaat doen vandaag. Aan het einde van de dag ben je moe, het liefste plof je neer op de bank en doe je niks meer. Je leven is ok, maar je hebt het idee dat er nog meer in zit, iets waar je meer tot je recht komt, betekenisvoller werk voor jou, meer dan ok leven.

Je merkt dat je de afgelopen jaren minder bent gaan bewegen, je vindt het ook niet zo leuk meer als vroeger. Met regelmaat snaai je wat ongezond lekkers en ben je ondertussen wat kilo’s aangekomen. Je weet dat je eigenlijk meer zou moeten bewegen en andere keuzes zou kunnen maken in je eetpatroon, maar ja je hebt de energie echt niet als je thuis komt. Het gebrek aan energie heeft vervolgens ook effect op je geduld en je bent sneller geïrriteerd, wat weer niet zo’n positief effect heeft op je relaties en de moeder die je voor je kinderen zou willen zijn. Je wilt hier verandering in brengen en energiek werken en leven!

Ja ik weet het, je hebt al verschillende trainingen, cursussen gevolgd en boeken gelezen over time management, stress, bewegen, gezond eten etc. Elke keer krijg je even een boost, maar dan na enige tijd denk je waar is dat fijne gevoel nu gebleven en ben je weer terug in hetzelfde patroon met dezelfde strategieën.

Nu heeft je leidinggevende ook nog eens aangegeven verbeterpunten in je werk te zien en samen hebben jullie een ontwikkelplan gemaakt om je (persoonlijke) vaardigheden te verbeteren. Je hebt al eerder met een coach gewerkt die samen met je aan de slag ging met uitdagingen die toen speelden, maar nu zijn daar weer nieuwe uitdagingen waar die methode die je toen toepaste niet op werkt. Het is duidelijk dat je hard werkt om je doelen uit het plan te behalen, maar het gaat gewoon niet helemaal zoals je zou willen.

Wat dacht je ervan als je echt weer jezelf kan zijn, een volgende stap kan gaan zetten en begint met het leven te gaan leven waar je van droomt. Dat leven waar het nooit het juiste moment voor lijkt te zijn, dat komt wanneer de kinderen groter zijn, je genoeg hebt gespaard, je weer meer energie hebt. Waarom haal je die toekomst niet naar je toe en begin je er nu mee?

Stel je jezelf ook weleens de volgende vragen?

  • Wat is er nu mis met me?
  • Wat mis ik?
  • Waarom val ik steeds weer terug ?
  • Wat moet ik doen wat me wel verder kan helpen?

Je surft een avond over het internet op zoek naar antwoorden. Je leest over:

  • Zorgen voor meer zelfdiscipline
  • Duidelijk en helder je doelen omschrijven
  • Personal trainers en life coaches die je gouden bergen beloven
  • Online programma’s om af te vallen
  • Op zoek naar ander werk als het niet meer bij je past.

Zo’n avond wat je uiteindelijk niets nieuws oplevert wat je nog niet wist en je niet weet waar je voor moet gaan kiezen. Zo’n avond waarvan je negatiever wordt in plaats van positiever. Als je nou niet was blijven hangen, had je ook kunnen bewegen of vast de gezonde lunch voor morgen kunnen klaar maken. Maar pfff je was blij dat de kinderen schoon in bed lagen en je eindelijk even een stil moment voor jezelf had.

IS HET NIET EENS TIJD OM JEZELF IETS TE GAAN GUNNEN EN ENERGIEK TE GAAN WERKEN?

Ja ik weet er wordt veel van je gevraagd op je werk, en zeker ook privé. Een hoop veranderingen die soms amper zijn bij te benen, maar wanneer je niet mee verandert mis je de boot.

De manier om hiermee om te gaan is voor iedereen anders, dus als je collega’s of vrienden hoort zeggen ik heb nu een goede manier gevonden dat werkt geweldig wees dan niet teleurgesteld dat het bij jou niet werkt.

Wat nu als je hier anders mee kan omgaan, dat je weet en herkent bij jezelf wat uitdagingen zijn en hoe je hierop reageert. Dat je leert om veerkrachtig met je uitdagingen die er zijn en nog gaan komen leert om te gaan. Dat je ontdekt wat je energie geeft, welke richting je op wilt en wat voor jou werkt?

Bovenstaand verhaal (deels) herkenbaar? De oplossing zit in jezelf leren kennen, jezelf goed genoeg vinden, te kijken naar het proces wat je doorloopt en gaan leven naar je waarden. Dat betekent de diepte in en verder kijken dan je gedrag en vooral ook oefenen in de dagelijkse praktijk. Dit hoef je niet alleen te doen samen met mij ga je stappen zetten. Ik help je inzichtelijk te krijgen hoe jij energiek kan gaan werken.

Inzichtelijk krijgen waarom wat je graag wilt en gebeurt niet lukt, en van daaruit stap voor stap werken aan veerkracht en energiek werken en een betekenisvol leven. Dat je kan stralen ‘gewoon’ zoals je bent, dat je hoogsensitiviteit krachtig is als je helder hebt hoe waardevol deze eigenschap is, wat jij nodig hebt en het werk kan doen wat bij je past.

Stel je voor dat je werk doet waar je je energiek en goed bij voelt, snapt hoe stress werkt, wat het met jou doet en hoe je hier voor jou op de beste manier mee om kan gaan? Stel je dan ook voor hoe dit je leven kan veranderen voor de lange termijn. Dat je je ‘tank‘ weer vol raakt, je reserves kan opbouwen. Dat je dan ook stappen kan zetten op andere vlakken die je wilt aanpakken en het investeren in gezonder en waarde(n)voller leven leven leuker wordt, je positiever bent, geniet en plezier hebt in wat je doet.

Wil je meer informatie over de trajecten en trainingen van Rightinplace die je helpen bij energiek  werken en leven? Mail naar sarina@rightinplace.nl dan neem ik contact met je op om je vragen te beantwoorden en je meer te vertellen over veerkrachtig en energiek werken.

× Stuur een bericht