Empowering@work

Werk doen dat je echt leuk vindt

Je wilt werk doen waar je goed in bent, werk waar je van ‘aan’ gaat en zinvol is. Daarnaast wil je afwisseling in je werk. Krijg helder wat jij wilt doen en hoe je daar invulling aan geeft met je werk. 

 

Herken je dit?

Je werk is best oké en toch mist er iets

Je bent best tevreden met je werk, je hebt het gevoel dat je niks te klagen hebt.Toch is het met regelmaat best saai wat je doet. Door de dagelijkse routine, vele taken, vergelijking met anderen is wat jij echt wil naar de achtergrond geraakt. Je voelt je regelmatig ingedut en wilt weer met enthousiasme en de energie werken. Dat kan door helder te  hebben wat je wilt, hoe je dat bereikt en het kunnen laten zien op de manier die bij je past. Saai wordt weer boeiend.

Je nieuwe baan valt tegen je twijfelt of je de goede keuze hebt gemaakt

Enthousiast ben je begonnen aan je nieuwe baan, er zijn je mooie kansen geboden. In de praktijk doe je nu al een tijd veel van hetzelfde en het lijkt niet de richting op te gaan die was beloofd. Je probeert nog beter te laten zien wat je kan, werkt harder, maar zonder resultaat. Je twijfelt of dit de juiste keuze is geweest. Krijg helder wat je wil en hoe je dat zichtbaar maakt zonder jezelf te verliezen. Hervind de sparkle.

Je herkent je in de kenmerken van hoogsensitiviteit en/of hoogbegaafdheid en wilt met iemand werken aan wie je dat niet hoeft uit te leggen

Je denkt makkelijk buiten kaders, ziet het grotere geheel en  wat er beter kan en kan oplossingen aandragen waar anderen nog niet aan hebben gedacht. Je hebt gemerkt dat je meer bewust van de gevoelens van anderen en hebt de neiging om je daarop aan te passen. Daardoor voel je je soms ‘anders’ , onbegrepen of ongezien. Door te werken met iemand die dit begrijpt en de theorie die beschikbaar is in de online omgeving kan je je talenten en kwaliteiten juist gebruiken en je werk zo vormgeven dat het bij je past. Je krijgt meer energie, meer lol en je power weer terug.

Het is niet gelopen zoals je wilde in je werk en je gaat afscheid nemen van je werkgever

Helaas gaan jij en je werkgever afscheid nemen van elkaar. Een spannende en onzekere tijd. Je wilt nu een baan vinden die echt bij je past en waar je echt op je plek bent. Door inzicht in je kwaliteiten, wat voor jou echt in je werk moet zitten en weten welke werkplek bij je past kan je gericht solliciteren, jezelf met vertrouwen presenteren en passende keuzes maken. Ga weer ervaren hoeveel waarde jij, je ideeën en wat je doet hebben.
Niet langer afwachten tot het komt, je verlangens en werk met elkaar verbinden en je werk vanaf nu zelf vormgeven

Hoe het in de praktijk werkt

Vrijblijvende intake

Eerst bepalen we na een uitgebreide vrijblijvende intake wat jij nodig hebt om een stap vooruit te komen en daarna zelf verder te gaan.

Starten

Je krijgt een bevestiging van de gemaakte afspraken. Na akkoord krijg je een schriftelijke intake. Naar aanleiding van deze intake word je werkboek gemaakt en ontvang je de inloggegevens voor de online omgeving. Het werkboek krijg je thuis gestuurd en we maken een afspraak voor de eerste coachsessie.

Voorbereiding

Thuis doe je voorbereidende opdrachten voor elke coachsessie. Je verzamelt je vragen en punten voor tijdens de coachsessies.

Coachsessies

Elke maand heb je een coachsessie van 1,5 tot 2 uur.  De 1 op 1 coaching vindt zoveel mogelijk in mijn praktijk plaats voor het beste resultaat. Maar kan ook online, de keuze is aan jou.

Op maat

Een traject duurt minimaal zes maanden. Soms vraagt een thema wat langer de tijd om in de praktijk te oefenen of vraagt het werk om meer flexibiliteit. Het streven is om het traject altijd binnen maximaal negen maanden af te ronden. Tijdens het traject bekijken we welke aanvullende theorieën, uitleg of oefeningen er eventueel nodig zijn en kan je aan je voor jouw reis.

De ruimte hebben om je werk bij de lurven te grijpen, het liefste, lachste, leukste te doen. De deksel die je wel eens op je neus hebt gehad in je werk, je anders voelen’ is verleden tijd . Want wanneer je ontdekt wat je écht wil, wat je kan en hoe je doet dan kan je jezelf en je waarde inzetten. Het brengt je naar datgene waar je helemaal op ‘aan’ gaat en werk je energie geeft. Je komt uit op de plek waar je eigen verlangens en waar de organisatie waar je werkt voor staat met elkaar matchen. De plek waar authenticiteit een feestje is en enthousiast bent over wat je doet.  

Kies je voor het traject dan krijg je een jaar lang toegang tot de online academie. Je vindt hier oefeningen, verdiepende theorieën geordend in overzichtelijke blokken. In een map met werkbladen die je thuis gestuurd krijgt werk je je oefeningen uit, noteer je je vragen en waar nodig vullen we het gedurende het traject aan. Na zes coachgesprekken van anderhalf tot twee uur is het jouw persoonlijke naslagboek. 

Verkennen

Er zijn verlangens en ideeën die ertoe doen van waarde voor een toekomst die beter is dan die nu is. De eerste maand coaching is verkennend. Verschillende oefeningen en storytellingtechnieken halen naar boven waar je staat en waar je naar toe wilt.

Vertellen

Zet je eigen waarde en betekenis weer in de etalage en ontspan. In de tweede maand gaat het over het ontrafelen van de waarde van talenten en kwaliteiten. De sleutel naar relaxter, energieker en prettiger werken krijgen. Zie je sterke kanten weer helder, hoe je daar soms jezelf (en anderen mee in de weg zit) zorgt voor beweging in de gewenste richting.

Verbeelden

Waar beweging en verandering is ontstaat waar je blij van wordt, zorgt dat bij anderen soms voor ongemak.  Vanuit goede bedoeling om het goede met je voor te hebben of eigen gedachten en emoties komt er feedback. Enthousiasme en motivatie die je in beweging brachten worden overstemd door twijfel. Eigen goed bedoelde gedachten en gedrag worden geactiveerd om je te beschermen. In maand drie lopen we rustig door. Mindset, emoties en gedachten waar ze voor je werken en tegen je werken. Je blijft vooruit gaan met realistische nuchterheid op de manier die bij je past.

Vormgeven

De verandering is bezig, nu is het tijd voor meer actie. Geen groots strak te volgen stappenplan. Wel kleinschalige acties die je wilt aangaan, te behappen en te overzien zijn. De vierde maand ontdek je de waarde van je waarden, dat waar jij je bed voor uit komt en wat je in beweging houdt. Je maakt je top 5 en kan passende werkgevers selecteren of acties uit werken om je huidige werkomgeving beter te laten aansluiten en meer werkplezier te ervaren. 

Verwezenlijken

Bewust bezig kunnen zijn met eigen idealen. Tijdig kunnen (bij)sturen zodat je werk doet wat je boeit en energie geeft. Geen last van routine hebben, gezien worden en aan het einde van de dag enthousiast thuis komen. Deze stap geeft energie, eigenaarschap en authenticiteit wordt zichtbaar. Maand 5 staat in het teken van doorgaan. Steeds vrijer, nuttiger en dichterbij jezelf werken. Ervaren dat je eigen pad maken voor je is weggelegd. Vol trots sta en ga je voor de wezenlijke verandering.

Valueren

We lopen de reis van de afgelopen maanden door, waarderen, versterken en verwonderen over wat de laatste maanden is ontwikkeld. Een laatste boost om de ingeslagen weg, power en motivatie kunnen vasthouden.

Wat levert empowering@work op 

Verheldering
In-zicht
Woorden voor gevoel
Handvatten voor de toekomst
Perspectief

Ver

 

 

Je bent duidelijk en schept helderheid in de chaos en weet waar je het over hebt. Professionele kennis, en ook de ervaringsdeskundigheid ervaar je. Je begrijpt waar het over gaat en in mijn ogen het belangrijkste: het is geen standaard lijstjes invullen. De manier waarop je coacht laat inzien dat wijsheid uit je zelf komt. Dat is essentieel.

Sonja

Zorgcoördinator

Waar

De coachgesprekken vinden plaats op het kantoor van Rightinplace in Zeewolde, Gildenveld 18A. Er is voldoende parkeergelegenheid en ook de bus stopt vlakbij.

Investering

Het totale traject inclusief werkboek, toegang tot de online academie, coaching, koffie/thee, doorlopend ondersteuning bij vragen.

Door de meeste werkgevers wordt dit traject (gedeeltelijk) vergoed. Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

 

€1750,=
(excl. btw) 

× Stuur een bericht