Selecteer een pagina

Zo dat was een weekje met uitersten. Goede gesprekken, anderen mogen helpen, lieve knuffels gekregen, mooie feedback, nieuwe kansen, maar ook tranen, onzekerheid, twijfel, loslaten en te weinig slaap, beweging en ontspanning.

Het wisselende weer van deze week kan je vergelijken met mijn eigen week. Wisselvallig met rust en luwte en een aangenaam zonnetje, maar ook nat, winderig, onstuimig en koud. Het gevolg is, dat ik nu in mijn fijne slobbertrui en comfortabele spijkerbroek, met hoofdpijn en dikke wallen, met een kop thee en mijn laptop op schoot op de bank zit. Eigenlijk wil ik mijn werkboek voor de workshop “aan het stuur van je loopbaan” afmaken, wat aan het huishouden doen, boodschappen doen, gaan sporten, maar het komt er even niet uit. Dus heb ik besloten even een beschut plekje op te zoeken, even uit de wind van alle emoties en prikkels van deze week. Ik voel het zonnetje dat door het raam schijnt me opwarmen, een heerlijke plek. Toch komt er even niets uit mijn handen van wat ik wil, daarom schrijf ik een blog (dat wil ik ook, maar stond nog niet op mijn prioriteitenlijstje). Het opschrijven helpt me bij het loslaten. En loslaten betekent weer verder kunnen. Zo op dit rustige plekje kan ik even stoppen met rennen en vliegen, denken en mezelf even de rust gunnen waar mijn lijf en hoofd om vraagt. Want om in balans te zijn en energie van je werk te kunnen hebben is aandacht voor ontspanning, rust, beweging, voeding etc. onmisbaar.

Energie van je werk
Energie van je werk, dat wil ik graag voor iedereen. Als je bovenstaande leest geloof je me vast niet, maar ik had echt piekmomenten met energie deze week. Zolang ik mijn energiebronnen kan aanspreken en weet wat mijn doel is en waarom ik dit doel wil bereiken ben ik lastig te stoppen. Maar soms wil ik teveel, dan lukt alles net niet en dat kost meer energie dan wat goed is.  De balans is weg en als er dan een rustiger moment is merk ik dat de accu een beetje leeg is. Energie loopt vaak weg door frustratie, twijfel, irritatie, kortom dingen die anders gaan dan gehoopt, verwacht of bedacht.

Feedback
Hoe zorg je er dan voor dat je de dingen doet die bij je passen, je jezelf kan zijn en je accu niet leeg loopt? Door feedback te vragen aan en krijgen van anderen doe je zelfkennis op en blijf je je ontwikkelen. Zo heb je en krijg je meer inzicht in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn en welk effect jouw gedrag op mensen en situaties kan hebben. Door dit inzichtelijk te hebben kan je beter in balans blijven, omdat je weet wat energie oplevert en wat energie kost. Kort samengevat:

Jezelf zijn + Doen waar je goed in bent =  Energie van mijn werk!

Wanneer je inzichtelijk hebt, wie je bent, wat je wil en wat je kan, kan je meer in balans blijven.  Raak je toch uit balans dan weet je beter wat je los wil laten.

Deze week was ik door bepaalde gebeurtenissen niet helemaal meer in balans, doen is leren en fouten maken mag! Vandaag gun ik me daarom een dag van accepteren en leren van wat ik heb gedaan. Even bijtanken en zelf weer aan het stuur gaan staan… Ik geloof in het pad dat ik loop en dus…

…volgende week ga ik weer aan de slag met het behalen van mijn doelen. Ik laat wat mij uit balans haalt los waar dat kan en zorg voor balans. Zo ga ik verder op mijn pad, weer een beetje wijzer.

× Stuur een bericht