daar kantoor gaan voelt vanochtend als een wereldreis, dus blijf ik thuis. Hier kan ik heus wel knallen vandaag, de druk van een aantal deadlines wegwerken.

Na een half uur maak ik de balans op….Ik heb al zo’n 25 keer mijn telefoon gepakt. In termen van knallen is het een heel klein plofje wat ik klaar heb.

Op mijn aller strengst spreek ik tot mezelf: ‘Kom op zeg, zet eens even door, tijd kan je maar één keer besteden’. Er gebeurde niks, dan nog maar een paar andere stimulerende woorden: ‘Tjonge hoe moeilijk is het om gewoon even te doen wat je moet doen’, ‘Als ik nu even doorzet dan ben ik straks blijer’.

Nou dat hielp lekker, ik schuif mijn werk opzij en kijk naar de televisie die me gewoon roept. Zal ik??? 1 aflevering…kan wel even.

Met de minuut vind ik meer van wat ik doe. Op en top gefrustreerd lig ik onder een kleedje. Ik spijbel van school en aflevering 1 duurt bijzonder lang. De afleveringen lopen goed in elkaar over. Echt wie heeft bedacht om deze serie zoveel afleveringen te geven. Als ik er nu nog echt iets van volgde en het echt leuk vindt. Ook dat niet, futloos van alles van mezelf vindend ga ik ’s avonds mijn bed weer in.

Dit zette me aan het denken. Ik miste Meraki. Meraki is Grieks. In het Nederlands is er geen woord voor dat dit goed vertaalt. Meraki betekent dat iets wordt gedaan met creativiteit, ziel en liefde. Dat je ‘een deel van jezelf in je werk stopt’. Geen Meraki is twijfelen aan wat je doet, hoe je doet. Een stukje van jezelf in het werk stoppen geeft een positief gevoel, het geeft energie en voldoening.

Een dag geen Meraki is niet erg, maar wat nu als je dit al langer hebt. Je merkt dat werk je steeds meer moeite en energie kost. De zin om ’s ochtends aan de slag te gaan houdt een diepe winterslaap. De feedback van anderen raakt je steeds meer je reageert daarop alsof je heel iemand anders bent geworden. Verdwaast vraag je je af wat er is gebeurd.

Soms is het verschil tussen een groots doel of plan najagen en Meraki lastig te zien. Het sluipt erin. Merk je dat je jezelf motivatie probeert aan te praten, maar merk je dat je enthousiasme bekoeld is. Ik help je graag om jouw Meraki vorm te geven. Een coachgesprek met een training uit de online academie is precies dat steuntje in de rug voor jouw Meraki!

× Stuur een bericht