Selecteer een pagina

Moed om te Falen 

Moed om te Falen is meer dan even knallen, een presentatie geven, iets nieuws proberen zonder te weten of er kans is dat het een succes wordt. Het is ergens voor durven gaan en tegelijk grenzen aan kunnen geven bij (sociale)druk. Het is doen en kunnen dansen met de bijbehorende uitersten in gedrag en gevoelens die voorbij komen. De moed hebben om verschillen tussen mensen te kunnen laten zijn, grenzen accepteren en een omgeving creëren waar het echt veilig is om de schouders eronder te kunnen zetten. De kracht van de Moed om te Falen trainingen zijn waardevolle inzichten en ervaringen, de basis voor ontwikkeling en vooruitgang. 

Doen

De Moed om te Falen training is voorbij het weten, te gaan ervaren. Doen door op een ontspannen manier, met vooral plezier ontdekken dat wanneer iets mis gaat het vaak niet zo erg is en juist van waarde kan zijn om verder te komen. Hoe reageer ik, ga ik om met discomfort en hoe reageren anderen in dezelfde omstandigheden.

Het is niet hoera ik heb gefaald en nu leer ik. Het is wel:

 • ik heb voor mijn gevoel gefaald, het mag er zijn (omarmen)
 • het is minder erg om (controle) los te laten
 • aangaan van wat ik spannend vindt op een manier die voor mij oké is
 • plezier en kunnen lachen om fouten
 • milder voor jezelf en je omgeving worden. 

Door de inzichten en uitwisseling met de groep kan je anderen beter begeleiden, leiding geven en een voorbeeld zijn.

 

In en op het werk

Failure is succes in progress

Fouten maken moet. Daar leren we van. Alleen gaat faalvaardig zijn niet over fouten moeten maken. Het gaat over hoe we ermee omgaan als we fouten maken. Welk effect hebben acties en reacties, niet lukken en een deadline niet halen voor effect op het handelen, de betrokkenheid en motivatie van medewerkers.

In deze training worden verschillen inzichtelijk. Verschillende acties en reacties die niet en wel ondersteunend zijn aan een betere samenwerking en leiderschap. 

Praktisch aan de slag met behoeftes, reacties en acties, kaders, beleid en instrumenten die motiveren én demotiveren. Tijdens de trainingsdagen worden er met elkaar kaders vormgegeven en tool ontwikkelt die bijdragen aan de gewenste doelen van werkgever en werknemer.

Praktisch

De Moed om te Falen training werk is ontwikkeld om inzicht te krijgen in wat motiverend en helpend is voor de organisatie om een aantrekkelijke werkgever te zijn en doelen te behalen. De expertise en kennis van medewerkers te zien en gebruiken. Samen werken en ze daarmee te binden en te boeien. De kennis en expertise te zien. Een groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 15 personen. Voor de training is een ruimte nodig zoals een grote vergaderzaal.

Ervaringen van deelnemers

Onderwijs

Ga jij voor leren met plezier? Durven jouw leerlingen ideeën te delen en alle vragen te stellen?

Na deze training kun je leerlingen beter begeleiden bij het beter worden in het omgaan met emoties en gevoelens waar ze falen ervaren. Je krijgt inzicht in de verschillende manieren van reageren op falen. Ook als het spannend lijkt tóch durven om je mening te geven, zelfs als niet iedereen het daarmee eens is. Ergens aan te beginnen waarvan niet bekend is of het verwachtte resultaat behaald wordt. 

Nieuwe ideeën, oplossingsgericht en positief denken, groei en gelijkwaardigheid is wat je graag terug ziet in jouw school. Een omgeving waar fouten maken echt mag. Deze training gaat daarom nog verder dan doen, ervaren en inzichten. Tijdens de trainingsdagen ga je met je collega’s aan de slag om voor jullie school een (stappen)plan te maken om de ideeën die voortkomen uit de training daadwerkelijk toe te gaan passen in school en collega’s daarin mee te nemen.

Praktisch

De Moed om te Falen training onderwijs is ontwikkeld voor het PO & VO. Geschikt voor onderwijzend en ondersteunend personeel, ambulante begeleiding en coaches. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 personen. Voor de training is een ruimte nodig zoals een klaslokaal/grote vergaderzaal en eventueel sportzaal.

 • Interessante training het vervolg zou voor mij zeker nog waardevoller zijn
 • Ontspannen geleerd
 • Het ombuigen naar posiitef falen moet meer benadrukt worden voor jongeren. Vooral meer op deze manier, ga zo door!
 • Gezellig en toch leren, heerlijk!
 • Moed om te Falen is helemaal niet zo eng
Introductietraining tijdens studiedag

VO school

 • Open minded, top!
 • Sarina leuk persoon, laat iedereen in haar waarde
 • Duidelijk en ontspannen
 • Lekker actief, voldoende ruimte en openheid
 • Lekker actief geprikkeld worden
 • Falen mag goed om te beseffen, werkvormen maken het leuk
 • Fijne opdrachten
 • Vlot, prettig, laagdrempelig en duidelijk begeleid, inhoudelijk oké
Moed om te Falen onderwijs

Fioretti college

 • Heel veel zin om in de praktijk mee te oefenen
 • Ik ben heel benieuwd naar de volgende verdieping
 • Duidelijk, laagdrempelig, goed toepasbaar en mooi aangesloten bij het team
 • Top ontspannen, veilig, duidelijke sfeer
 • Herkenbaar gemaakt en toepasbaar
 • Gezellig, onbevangen, lekker doen, heerlijk zelf ervaren, geen tips enkel tops
 • Leuke sfeer en speels, ontspannen
 • Veel oefening waardoor je het gevoel zelf ervaart
 • Goede overgang naar de praktijk! Leuke afwisseling
 • Dank voor de inspirerende training
 • Bewust bij jezelf blijven neem ik mee
 • Eye opener, je enthousiasme motiveert!
Training flexibiliteit

Medewerkers passend onderwijs

Introductietraining

Laagdrempelig en leuk dat is de introductietraining Moed om te Falen.

De introductietraining maak je kennis met het onderwerp flexibiliteit en ervaar je wat doen, fouten maken en plezier met falen (kunnen) doen. Wanneer leren we nog en wanneer schiet ‘ergens vol voor gaan’ zijn doel voorbij.

Deze training is ondersteunend aan (nog meer) jezelf durven zijn, verschillen zien en accepteren. Inzicht in hoe Moed om te Falen vaardigheden bijdragen aan veiligheid en resultaat. Hoe je hiermee de gewenste helpende omgeving kan creëren. De omgeving waarin je jezelf kan accepteren en zorgt voor motivatie voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei.

De introductietraining duurt anderhalf uur en is in te zetten tijdens studiedagen, als workshop, tijdens ouderavonden of als algemene kennismaking met Moed om te Falen.Praktisch

De introductietraining is geschikt voor iedereen. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 personen. Voor de training is er een ruimte nodig zoals een grote vergaderzaal, klaslokaal en/of sportzaal.

Binnenkort in Zeewolde Moed om te Falen training open inschrijving

De lat op haalbare hoogte, minder presteren en durven doen 

Tweewekelijks lol, plezier, bezig zijn, breinbrekers, grenzen voorzichtig oprekken en ondertussen veerkracht opbouwen.

In Zeewolde zijn er drie Moed om te Falen groepen waar je je als volwassene alleen of samen met je kind voor kan inschrijven. Meer informatie volgt snel.

Wat komt er aan de orde tijdens de Moed om te Falen training

Onbevangenheid

Speelse oefeningen doen met (nieuw) gedrag om meer onbevangen met situaties om te gaan. Ontdekken dat er meer tinten grijs bestaan dan je dacht en je moed trainen is makkelijker en leuker dan je misschien wel dacht.

Aandacht

De focus ligt op aandacht. Waar en wanneer richt je waar je aandacht op. Ben je gefocused op wat anderen van je denken en hoe kan je het trainen om daar minder mee bezig te zijn of je iets van aan te trekken. De aandacht houden op jouw taak, behoefte en jezelf en toch in verbinding met anderen kunnen blijven.

Toelaten

Wanneer je niet toelaat wat je voelt schiet je gelijk door naar het denken. Dan probeer je oplossingen te vinden gezien vanuit een smalle blik of onttrek je je uit verbinding. Toelaten is de basis van de verandering.

Aangaan

Mild kunnen zijn voor jezelf. Gaan doen door kleine stapjes te zetten. De spanning in oefeningen wordt opgebouwd. Ontdek wat voor jou oké is om aan te gaan. Het boost je zelfvertrouwen doordat je ook leert om meer te vertrouwen op je eigen ideëen, vaardigheden en mogelijkheden.

 

Flexibiliteit

Soepeler omgaan met en relaxter in het leven staan. Flexibiliteit is een onmisbare competentie in onze snel veranderende wereld. Inzicht in hoe je vaak op dezelfde manier denkt, hoe anderen anders denken en hoe je daar beter gebruik kan maken van elkaar.

Gelijkwaardigheid

Daar waar je zelf stappen hebt gezet, faalvaardiger bent geworden, milder en meer vertrouwen hebt gaan we dat nu combineren met de ander. Aanpassen, terugtrekken, jezelf boven de ander stellen gedrag dat we veel zien in veel situaties. In alle gevallen wordt de verbinding niet gevoeld en vaak gemist. Het wisselen in interactie-status, hoe houdt je of krijg je weer verbinding waarbij je toch jezelf blijft geeft vertrouwen in het proces, in jezelf en in de ander.

Aanbod

De introductietraining bestaat uit een training van anderhalf uur en kost €195,= excl. btw en excl. reiskosten.

De complete incompany trainingen Moed om te Falen van drie dagen kost €2.495= excl. btw en excl. reiskosten.

Uiteraard kan zoals met alle trajecten en trainingen bij Rightinplace ook voor de Moed om te Falen training een op maat voorstel worden gemaakt.

Moed om te Falen licentie

Rightinplace heeft de Moed om te Falen opleiding afgerond en is onderdeel van het netwerk: Moed om te Falen trainers in Nederland.

× Stuur een bericht