Ha, ik ben Sarina,

Mijn klanten zijn mensen met ideeën die ertoe doen. Mensen die ánders kijken naar de werkelijkheid en daarmee aan een toekomst kunnen bouwen die beter is dan hij nu is. Als zij bij een nieuwe baan binnenkomen zijn ze enthousiast, zien ze nieuwe kansen en lopen ze over van alle verbeteringen die ze zien. Maar ergens loopt het na verloop van tijd toch altijd anders. Dan hebben ze het wel gezien. Komt er dan een andere kans dan duiken ze daar wel weer in. Maar soms ook horen ze letterlijk ‘dat hun ideeën niet worden gewaardeerd’ of krijgen ze de deksel op hun neus. Dan gaan ze te snel, zijn ze te kritisch of is de aanpak ongehoord. Ook dan nemen ze snel de benen. Zitten ze thuis. Kijken of er elders nieuwe leuke werkkansen zijn.   

Ik mag eerlijk toegeven dat ik dit vroeger ook deed. En hoewel ik jarenlang mijn CV keurig op één kantje probeerde te plakken was het op een gegeven moment niet te verstoppen dat ik veel verschillende banen had gehad. Binnen die banen ook nog eens diverse taken en werkzaamheden. En ook nog een aantal opleidingen heb gedaan. Je begrijpt… ónmogelijk om dit allemaal kort en bondig te vertellen. Terwijl een CV aan duidelijke regels moet voldoen: maximaal twee kantjes, passend bij de functie. En vooral ook… als je overal kort werkt hoe ga je dan aantonen dat je bij die nieuwe baan wel zult blijven? Ik luisterde naar de experts op dit gebied. Want ik wilde nu eenmaal wel die baan hebben.  

Totdat ik besefte dat er een kracht zat in jobhoppen. Door te werken bij verschillende bedrijven en te kijken in al die ‘keukens’ heb ik meer geleerd dan waar dan ook. En bovendien leerde ik er specifieke vaardigheden mee die een ander niet snel zal hebben. Zeker niet degenen met een kort CV. En er klikte iets. Want als mijn ‘anders zijn’ met jobhoppen voordeel had, dan zou dit mogelijk voor álles waarop mensen ‘afwijken’ wel eens zo zijn. Een nieuwe wereld ging voor me open. Een wereld waarin ik ging kijken naar de voordelen van afwijken, de gratie van anders zijn, de waarde van diversiteit.   

Het doet me pijn dat mensen hun talenten niet lijken te waarderen of onvoldoende doseren zodat ze niet écht van meerwaarde kunnen zijn. Ik word er verdrietig van als ik bij hen de overmatige wedstrijd van zichzelf moeten verbeteren, het vergelijken met anderen zie. Wat ik merk is dat ze zich daardoor sterk richten op de beoordeling van anderen en minder op wat ze zelf willen en kunnen. Alle plezier, luchtigheid en enthousiasme verdwijnt daarmee naar de achtergrond.  

Ze weten niet meer waar ze nog van houden of waar ze goed in zijn wanneer ze bij me komen. Zodra na een paar weken helder wordt wat iemand echt wil, staat de wereld even stil. Nieuwe kansen ontstaan. Moed wordt gevonden. Er is een ‘schijt aan de wereld, ik ga dit gewoon doen’. Dat ontroert mij steeds weer. Het zijn die momenten dat ik dans rondom mijn werktafel.

Want ik geloof: wanneer je je onderscheidende talenten gaat waarderen plús hanteren krijg je meer energie. Meer lol in het leven. Je krijgt je power weer terug. Anderen zien je authenticiteit. Je kunt dan stralend door het leven gaan. Zoals je bent is goed genoeg. Niets te bewijzen, niets te overdrijven, niets te verbergen. Het is daar waar ontspanning, imperfect durven zijn en het lef om te stralen groeit. 

Dat is wat ik jou ook gun. Jij die ruimte zoekt om je werk bij de lurven te grijpen, het liefste, lachste, leukste te gaan doen. Jij die best eens een keertje mis wil durven grijpen. Erin durven duiken, omdat het je brengt naar dat waar je écht door geraakt wordt. Voel jij ook dat dit het moment is om het werk te gaan doen wat aansluit bij jouw verlangens. Werken op de plek waar je jezelf kan zijn en veel hebt toe te voegen. Of wil je een stok achter de deur en support om je ideeën te gaan realiseren. Bel me dan. Ik zit er klaar voor een dansje met/voor jou te gaan doen! 

Bio

Do more of what makes your heart sing! 

Het afgelopen half jaar had ik het geluk een loopbaancaochingstraject te kunnen volgen. 

Wat was het waardevol om stil te staan bij mijn competenties, waarden en verlangens. En van daaruit te ontdekken waarvan mijn hart gaat zingen.

En hoewel het loopbaantraject nu is afgelopen: mijn reis onderweg naar deze droom begint nu pas echt. Stap voor stap werk ik toe naar het vormgeven ervan.

Ingrid de Graaff

Coördinator integrale wijkontwikkeling, Eigenaar YogaInside

Wat ik nog meer doe....

Co-trainer opleiding Lef om te Stralen


Vier keer per jaar twee dagen een feest als co-trainer bij de opleiding 
Het Lef om te Stralen.

Niks ‘lijstjes invullen’ en via testjes weten wie je bent en wat je kunt. Zelfkennis vergaren is soms gewoon hard werken. Maar daarna kan je wel relaxt(er) leven. Het is het waard!

 

 

 

× Stuur een bericht