Je moet het kunnen...

maar dat is voor jou even niet zo vanzelfsprekend en gemakkelijk.

 

Keuzes maken voor de toekomst

Je weet eigenlijk niet heel goed wat je wilt. Over de dingen die je als optie ziet twijfel je of het wel écht bij je past en of je het leuk gaat blijven vinden. Toch wordt er verwacht dat je (binnenkort) gaat kiezen voor een profiel, studierichting of werk. Je familie, vrienden of mensen op school kunnen je nu even niet echt verder helpen. Daar word je best onzeker van en kan je wel hulp bij gebruiken. 

Ik heb vast sterke kanten. Ik heb ze zeker iets te goed verstopt, want ik kan ze echt even niet vinden en heb nu geen idee wat ik moet kiezen.

 -Mascha-

Zelfredzaam

Ik werk vanuit de overtuiging dat werken aan wat niet goed gaat afzien is en werken vanuit sterke kanten leuk is. Wat jij leuk vindt zit al in je, alleen heb jij niet helder wat dat is en hoe dit jou kan helpen. Ontdek wat bij je past én wat je leuk vindt en leer op die basis keuzes te maken voor je studie of werk.

Jouw manier

Tot nu toe helpen coachvragen en praten over wat kan helpen je niet verder. Je voelt je onder druk staan en dat maakt het nog lastiger om te kiezen. Daarom doen we het op een manier die bij jou en je sterke kanten past. 

Wat we doen

Actieve, creatieve, schrijf, beweeg, en doe opdrachten is wat we gebruiken om jou te helpen. We beginnen met het invullen van een vragenlijst. De uitkomst daarvan gaan we toetsen door verschillende oefeningen en opdrachten. Klopt het dan ga je leren hoe je ze ontwikkelt en gebruikt. 

Wat levert het je op

De informatie over jouw sterke kanten, ervaren wat je leuk vindt door de oefeningen en activiteiten en leren hoe je de informatie gebruikt om keuzes te maken zorgt voor helderheid. Je krijgt een beter beeld van en over jezelf. Je gaat zelfverzekerder keuzes maken voor je toekomst.

Eerst even contact

Heb je interesse dan maken we altijd eerst kennis maken en kan de vragen die je hebt beantwoorden en je meer vertellen. Het is aan jou of je alleen of samen met je ouders/verzorgers komt kennis maken. Voor het inplannen van een vrijblijvende kennismaking stuur je naam en het onderwerp kennismakingsgesprek via ‘stuur een bericht’ en ik neem contact op.

Gratis brochure over gamen. Voor ouders en begeleiders van tieners.

Methode

Tientallen jaren van onderzoek heeft aangetoond dat jongeren die hun sterke punten uiten neigen naar een gelukkiger, betrokken, veerkrachtiger leven en presteren beter. De sterke kanten hebben, wanneer ze worden benut effect op elk aspect van hun leven. Het ontwikkelen van een bewustzijn van deze sterke punten helpt jongeren om zich te concentreren op “wat sterk is” in plaats van “wat er mis is”.

× Stuur een bericht