H4F Impact

Even de samenvatting uit het filmpje:

  • Impact hebben is niet direct iets doen. We denken dat alleen mensen met een belangrijke functie, veel geld of die iets bijzonders hebben uitgevonden kunnen zorgen voor impact of verandering. Dat is niet waar! Wil je impact hebben dan gaat het erom dat je iemand durft te ZIJN, namelijk jezelf. Als je jezelf bent en werkt vanuit je sterke kanten hoef je niets te overdrijven, of te bewijzen of jezelf over de kop te werken. Zoals je nu bent en met wat je ben je helemaal oké* en kan je impact hebben. Waar je vanaf nu bewust van mag gaan worden is hoe je al impact hebt en hoe je dat uit kan bouwen. Dat bewust worden vraagt oplettendheid en focus, omdat het je vaak makkelijk af gaat zie je het vaak niet als iets bijzonders. 
  • Waak ervoor om over jezelf te oordelen en jezelf te gaan zien zoals je denkt dat anderen jou zien vanuit hun oordeel. Het is gevaarlijk om dat het meestal niet klopt, het zijn maar gedachten. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om te weten wat anderen werkelijk denken en dan is het nog maar de vraag of het waar is. De menig van anderen over wat je doet en misschien wel over wie zij denken dat je bent wordt beïnvloed door hun eigen geestelijke, emotionele & lichamelijke toestand. Je mag jezelf gaan zien als waardevol door wat jij kan en door wie je bent met een brede, realistische en zekere blik.

*sommige mensen hebben te maken (gehad) met mensen die zichzelf heel oké vinden, maar anderen schade aanbrengen of hebben gebracht door bepaald gedrag. Dan kan het voor jezelf lastig zijn om te zeggen ik ben oké, iedereen is oké zoals die is. Dat gedrag van de anderen komt vaak voort uit psychische problemen, stoornis of gebrek aan kunnen reflecteren. Je hebt keuzes in hoe je met deze mensen omgaat en of wat je hebt meegemaakt nog van invloed wilt laten zijn op jouw leven en ontwikkeling. Herken je je hierin neem dan even contact met me op, dan heb ik daar graag even een aanvullend gesprek met je over.

Opdracht

Schrijf de antwoorden van de volgende vragen in je werkboek:

  • Welk gevoel krijg jij bij punt één. Gewoon je eerste gevoel wat opborrelt bijvoorbeeld: ‘Ja maar…’, ‘Tof’, ‘Ik doe dit’, ‘Ben me er inderdaad niet bewust van’ of ‘Ik moet denken aan….’ opschrijven.
  • Wie kan jou echt waarderen en accepteren zoals je bent?
  • Hoe ziet diegene jou denk je?
  • Welk ‘punt’ wil jij de wereld in slingeren, welke verandering wil jij graag zien, wat wil jij betekenen?
  • Waarom denk je dat dit de wereld in mag?
  • Wat heb je al gedaan om dit duidelijk, zichtbaar te maken of uit te voeren?
  • De komende week mag je bewust worden van de impact die je al hebt door goed op te letten op reacties van vrienden/familie/collega’s, of ernaar te vragen.
  • Denk ook zelf na over hoe jij met wat je kan, hoe je doet of met delen uit jouw levensverhaal impact hebt of (nog meer) kan en wil hebben?

Bonus: Wil je weten hoe het zit met ongeremd authentiek zijn op je werkplek neem dan even de ‘extra’ les ‘ongeremd authentiek zijn’ mee. De les vind je bij de verdieping

× Stuur een bericht