Oefening: De rode draad

Wat heb je gekocht, gezien of gelezen. Was het voor jezelf, voor een ander. Wat sprak je aan in het boek of de film, was het iets dat jij wilde of wat je met een ander wilde. Wilde je iets kopen of doen wat je werk of leven verbeterde of wilde je iets anders beleven dan wat je nu doet? Was het iets op de korte termijn, zoals lekker eten of juist voor de langere termijn, iets waar je nog aan moest werken, iets ouds of iets nieuws.

Joehoee wat een vragen he, dacht je lekker dit is relaxt? Dan is het nu tijd om er even in te duiken, je antwoorden kunnen interessante inzichten geven. Als je nu naleest wat je hebt opgeschreven over die film, serie, boeken, winkels en in die wolk wat valt je dan op? Heeft het iets te maken met je werk, thuis, een hobby of sport? Is het voor jou of voor anderen? Of misschien heeft het wel iets te maken met ontspanning.

Een makkelijke manier is om te kijken naar welke woorden (met gelijke betekenis) je meerdere keren hebt opgeschreven, of het een gevoel of beleving was en wat je er graag mee wilde. Zoals ruimte, een gevoel, vrijheid, vakantie etc. Omcirkel die met een ander kleurtje en schrijf ze op met het aantal erachter dat je ze hebt genoemd. Bij twijfel of het iets is, schrijf het dan toch op, het staat er niet voor niks.

× Stuur een bericht