Talent zoeken

Ontdek je talent! Op scholen, maar ook bij werkgevers hebben we het veel over talent, maar wat is het nu precies. En waarom komt het net niet zo uit de verf als we zouden willen?

Het is niet heel makkelijk om te ontdekken wat eigen talenten zijn. Als ze dan zijn ontdekt weten we vaak niet hoe we ze optimaal kunnen inzetten in het dagelijkse werk. Ik geloof er niet in -onderbouwd vanuit onderzoek- dat je maar met een aantal talenten wordt geboren, je vervolgens moet gaan ontdekken welke het zijn en als je geluk hebt dát je ze ontdekt je nog lang, gelukkig en succesvol leeft.

Je kan je juist bekwamen in je talenten. Het gaat niet om bepaalde talenten zoeken, talenten zijn er al. Het is dat wat je vaak heel makkelijk afgaat. Wat voor jou heel gewoon is en een ander juist moeilijk vindt. Het is hetgeen wat je in een ander kan irriteren als het bij diegene niet zo vanzelf gaat als bij jou. En omdat het voor jou zo ‘gewoon en niet bijzonder’ is zie je niet zo goed wat je talenten zijn.

Jouw omgeving is zeer waarschijnlijk van grote invloed geweest op de ontwikkeling van jouw talenten. Je wordt geboren met veel talenten, je ontwikkelt ze echter niet allemaal even sterk. Het is ook zo dat bepaalde mensen met bepaalde genen bepaalde talenten beter kunnen ontwikkelen dan dat die die specifieke genen niet hebben. Dat is bijvoorbeeld ook onderzocht onder elite sporters. Dé kampioenen hadden bepaalde genen waardoor ze bijvoorbeeld meer zuurstof konden opnemen en ze net beter konden presenteren dan degenen zonder deze genen.

Talenten, ontwikkeling ervan en functioneren word in dit traject vanuit de positieve psychologie aangevlogen, dat betekent dat de focus wordt gelegd op de sterke-kanten van iemand en niet op wat er verbetert moet worden omdat de functiebeschrijving dat vraagt. Dat biedt kansen voor ontwikkeling en verandering. Meer kunnen doen met sterke kanten draagt bij aan zelfvertrouwen en welbevinden, je voelt je bekwamer en realiseert meer doelen.

Dat we verschillende talenten ontwikkelen is juist mooi, want zo kunnen we elkaar aanvullen. Dus in plaats van iedereen in alles even goed te laten worden kunnen we ons beter focussen op nog beter worden in die sterke kanten van iedereen, de goede eigenschappen. Dat zorgt dat onze motivatie toeneemt, we beter presteren, meer groei en de verschillen accepteren en gebruiken. Zo worden met elkaar doelen gerealiseerd.

× Stuur een bericht