Wat je doet

Vallen en opstaan
Plezier in je werk en werk doen wat bij je past op voor jou de juiste plek is een proces van vallen en opstaan. Er is geen simpel stappenplan of afwachten tot iemand het ziet en je op het podium zet.

Weten wat je wil en kan is een goede begin voor een duurzame loopbaan en een goede plek op de arbeidsmarkt, maar niet genoeg. Als je weet wat je kan en daarop durft te vertrouwen en uitdagingen kan aangaan die passen bij wat je wil krijg je focus. Focus met plezier, ook wel flow genoemd. Die stappen zitten dus in wat je wil en wat je kan. Als je in de praktijk kan doen wat je kan en bewust bent van wat je doet en ontstaat er daadwerkelijke groei. Door meer inzicht in je gedachten, reacties en geraakt worden kan je jezelf meer waarderen en kan je groeien en tot bloei komen.

Veel mensen gaan naar een korte training, een studiedag of zijn na een coachtraject geïnspireerd en vol goede ideeën en voornemens: ‘Vanaf morgen gaat het anders’. Maar voor ‘morgen’ om is zijn de gewoontes, de druk van de cultuur en de ‘zo doen we het altijd’ opmerkingen belemmeren. Kortom de context (waar je werkt) heeft een veel grotere invloed op je gedachten, reacties wat weer van invloed is op meer doen van wat je kan en wil en dus onze ‘employability’/duurzame loopbanen, ofwel werkplezier en een passende plek op de arbeidsmarkt.

Hoe jij doet, je gedrag wordt beïnvloed door de context, maar je omgeving tot nu toe is ook bepalend geweest voor hoe jij doet, hoe je denkt en hoe je je voelt onder bepaalde omstandigheden. Daarnaast heeft ‘de context’ vaak een eigen wil en waarden wat bij jou knoppen indrukt die zorgen voor gedrag wat je niet verder helpt. Precies daar zit de uitdaging en kan (zelf)coaching echt het verschil maken.

Jouw gedachten, gevoelens en de invloed hiervan zijn het thema van deze maand. Het kan zomaar zijn dat sommige lessen je aandacht niet trekken en anderen wel. In deze maand vind je verschillende thema’s, ga aan de slag met de lessen die je aandacht trekken, thema’s die herkenbaar zijn. Kijk wat past bij jouw vraag, wat je lastig vindt in de praktijk, maar ook waarover je bijvoorbeeld feedback hebt gehad. Aan de slag met jouw waarden, jouw doelen en jou ontwikkeling in de praktijk.

× Stuur een bericht