Houd je jezelf gevangen in een ‘gouden kooi’?

Misschien kan je niet volledig je talent en vaardigheden inzetten op je werk of zijn wie je bent, maar het betaalt voldoende en je collega’s en het team zijn zo prettig en leuk. Je weet eigenlijk wel dat je niet helemaal meer op de juiste plek zit bij je huidige werkgever, maar je zou wel gek zijn om je goede baan op te zeggen. Herken je dit?

Of

Er komt ander werk, een nieuwe opdracht of project op je pad. Je bent enthousiast, toe aan iets nieuws en het lijkt je leuk om te gaan doen. Vol energie start je, maar als snel ervaar je het nieuwe als routine. Je steekt je nek niet meer uit, doet wat moet gebeuren maar niet meer. Je vindt het lastig om met volle focus je werk te doen. Het kost je steeds meer energie en je vraagt je af waar je enthousiasme is gebleven en verlangt naar iets nieuws dat je weer uit zal dagen.

Bore-Out

Je bent na een dag werken echt moe. Niet omdat je nu zoveel moeilijke dingen hebt gedaan. Eigenlijk deed je wat je moest doen met twee vingers in je neus. Tijdens je werkdag word je makkelijk afgeleid, check je regelmatig je telefoon, even internet, facebook….Je ervaart je werk routineus en niet uitdagend maar blijft toch in je ‘gouden kooi’ zitten. Je houdt je vast aan wat je hebt en durft de stap naar het onbekende niet te zetten.

Accepteer jij verveling en lamlendigheid in ruil voor het hebben van zekerheid? Is het moeilijk om afstand te nemen van je vaste salaris, het bekende, de voorwaarden en je collega’s? Het voelt zo veilig om niet te veranderen. Maar wat is er fijner om in een flow aan het werk te zijn. Betrokken en bevlogen zijn zodat je dag om is voordat je het weet. Vol energie kom je thuis en kan je genieten van je vrije avond.

Het is belangrijk dat je uitdaging hebt in je werk. Dat je jouw talenten en vaardigheden kan inzetten en bij kan dragen aan het succes van de organisatie. Je bent betrokken en gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Maar hoe doorbreek je je bore-out?

Zoek uit wat jou kan uitdagen

Wat wil je bijdragen aan de wereld? Wat is voor jou zingeving. Dat hoeft niet specifiek werkgerelateerd te zijn. Misschien heb je een hobby of vrijwilligerswerk waar je altijd naar uit kijkt om te doen, waar je uitdaging in vindt en enthousiast over bent en blijft.

Talenten

Onderzoek wat je kerntalenten zijn, kijk hoe je deze verder kan ontwikkelen. Je kan je energie beter steken in het uitbouwen van je sterktes dan het uitbalanceren van je zwaktes.

Ga aan de slag

Schrijf een aantal doelen op die je de komende tijd echt wilt gaan doen en waarbij je jouw talenten en vaardigheden kan inzetten.

Maak een plan en voer deze uit

Sluit met jezelf een overeenkomst waarbij je echt tijd gaat investeren om te werken aan deze doelen. Neem geen genoegen met de ‘gouden kooi’, zet de deur open neem de regie in eigen handen en kom in verbinding met jezelf en je werk.

Verandering komt je niet aanwaaien. Het vraagt inzet en tijd. Maar het gaat je meer opleveren dan dat het je kost. Kan je ondersteuning gebruiken bij het invullen van je doelen en het ontdekken van je kerntalenten neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem even pauze en bekijk onderstaand filmpje: Who moved my cheese van YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=16hxCB1Dvd4&list=PLelZHtu0u7u1tXKCJirWH__bTmuxWTLnp

× Stuur een bericht