Heroes4Future

Ruimte voor talent

Is uw kind tussen de 10 en 20 jaar? Is motivatie voor school lastig, weet het niet goed wat hij of zij leuk vindt? Zijn er in het verleden situaties geweest waardoor het zelfvertrouwen in eigen mogelijkheden en talenten een deuk heeft opgelopen? Er is ruimte voor de ontwikkeling van het talent, zelfvertrouwen, motivatie. 

Wat we doen

Informatie Voor ouders

Verbeelden, playfulness, creatief denken en/of doen en innoveren is de basis van Heroes4Future. Vragen stellen wordt bij Heroes4Future enorm gewaardeerd. Maakt niet uit waar het over gaat. Met elkaar zoeken we naar antwoorden en oplossingen. Er is vooral veel ruimte voor nieuwe misschien wel onmogelijk lijkende ideeën, wensen en vragen waar op school geen ruimte voor is om mee aan de slag te gaan, maar wel de interesse van de tiener heeft.

Hapklare oplossingen valt niet onder het aanbod. De ontwikkeling van een tiener, zeker als deze minder goede ervaringen heeft op school, vraag om een persoonlijke op maat aanpak. Dit omdat ieder mens uniek is. Daarom werken we met een lidmaatschap of strippenkaart. Zo bouwen we aan een band en wordt ontdekt wat nodig is en zo vrij te worden dat dingen mogen mislukken, dat het dan niet eindigt maar door het inzetten en anders proberen het een volgende keer wel kan lukken. Deze positieve ervaringen dragen bij aan een positiever zelfbeeld van tieners en het vertrouwen in wat ze zelf kunnen. Ongemerkt worden vaardigheden ontwikkeld die helpen bij tegenslagen en motivatie voor de toekomst. We starten altijd met wat er is, wat we met elkaar weten of kunnen vinden en zoeken naar hoe we iets (nieuws) kunnen creëren en maken.

Er wordt gezocht wat past bij iemand, de start staat in het teken van verkennen van wat kan en gewenst is, het creëren van een veilige omgeving waar een tiener zichzelf kan zijn. Vervolgens maken we een plan en gaan we aan de slag. We kijken naar wat iemand kan maar dagen uit om sterke kanten te ontwikkelen, deze zichtbaar te maken en vertrouwen in eigen kunnen te vergroten. Dat doen we door activiteiten waarbij we tussendoor reflectievragen stellen. Dat doen we door met het idee of de interesse van de tiener aan de slag te gaan.

De kern van Heroes4Future is dat iedere tiener zichzelf kan zijn, ontdekt wat leuk is en een beeld kan gaan vormen van de pijlers ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik goed en wat motiveert mij en wat niet en hoe ga ik daarmee om’. Heroes4Future is een plek voor tieners die denken, doen en informatie verwerken om een manier die net anders is dan de meeste mensen om hen heen en zich daardoor ‘anders’ voelen.

Sarina de begeleider van Heroes4Future heeft specialistische kennis van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en AD(H)D. Echter is de visie is dat er vooral gekeken wordt naar wat iemand kan en werken eraan om dat te ontwikkelen en zichtbaar te maken.

Prijzen

Is er sprake van uitval op school, of kan uw kind nog niet alleen thuis zijn na school maar is het oud. Of is er behoefte aan uitbreiding van de uren zoals hieronder aangegeven? Dit is bespreekbaar en ook vergoed worden vanuit PGB. Over op maatwerk kunnen afspraken gemaakt worden. 

We werken met een lidmaatschap (dan werken we met meerdere tieners (max 5) tegelijk in een groep) of strippenkaart (1 op 1 begeleiding). Het is inclusief materialen, locatie en wat we ondernemen. Hieronder staan de prijzen. Aanmelden kan onderaan deze pagina. 

Zorg ervoor dat je jezelf niet gaat zien door de ogen van een ander die je niet waardeert of je ongekende talenten niet kan herkennen. Kom je waarde leren, ontdek je talenten en leer erop te vertrouwen, zelfs als een ander het niet ziet.

Wat anderen zeiden

Sarina hielp me helderheid te krijgen in mijn chaos. Doordat ik het niet meer overzag ging ik nog minder doen van wat ik eigenlijk moest doen en werd het nog meer chaos. Met hulp van Sarina kon ik zelf oplossingen bedenken. Ik mocht zelf bepalen wat ik probeerde. Sarina ging daar vaak in mee, soms moest ik een beetje bijgestuurd worden, maar dat was juist fijn.

Andrea

16 jaar

Het was vooral leuk, eindelijk iemand die niet vertelde wat ik moest doen. Wel duidelijk, maar meer als een maatje. Er werd altijd wel gelachen en ik kon altijd zeggen wat ik anders wilde. 

Max

14 jaar

Tijdens het bakken hadden we het altijd over van alles en nog wat. Ongemerkt leerde ik wat ik goed kon. Alles was bespreekbaar en daardoor durfde ik ook te vertellen als het minder goed met me ging of wat ik lastig vond. Als ik iets had of wilde doen wat we nog nooit hadden gedaan gingen we op zoek naar iemand die ons kon helpen, of we probeerden het gewoon. Soms was het totaal anders dan verwacht, maar wisten we een volgende keer wat we anders moesten doen. Thuis waren ze altijd blij als ik was geweest, omdat ik bijna altijd met iets lekkers weer thuis kwam.

Nina

19 jaar

Ik wilde niet meer naar de bso, maar als ik thuis was deed ik niks. Ik vergat het gewoon. Ik ging op de woensdagen dat mijn ouders moesten werken een paar uur naar Sarina. Ik maakte huiswerk, maar er was altijd tijd om ook iets anders leuks te doen.

Sjoerd

11 jaar

Meer weten of aanmelden
Come Say Hello!

Laat je gegevens achter als je meer informatie wil of lid wilt worden. Je gegevens worden alleen gebruikt om de juiste informatie te geven of contact met je op te nemen over je inschrijving.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur een bericht