Voor wie

Werk

Ze vragen zich af welk werk echt bij ze past en kennen het gevoel van ‘is dit nu alles’? Een deel past bij ze, maar er zijn ook twijfels.

Hun tijd willen ze besteden aan iets dat zinvol is en zorgt voor echt goed werk. Daarom doen ze het graag net anders, niet om zelf op te vallen, maar doordat ze geloven dat het het bedrijf of zelfs de wereld ten goede komt.

Ruimte van mogelijkheden is de kers op de appelmoes. Yes, vooruitgang en vrijheid! Tegelijk voelt dat heel spannend, worden ze geremd, omdat ze vaak streven naar het hoogst haalbare en niet weten of dat geaccepteerd wordt.

Ze vinden veel leuk en zijn leergierig. Als je vraagt wat ze echt leuk vinden, of waar ze interesse in hebben blijft het even stil. Er wordt eerst nagedacht over wat ze het beste kunnen kiezen en vertellen.

Ze zien vaak al snel wat er beter kan, maar worden daar niet altijd om gewaardeerd als ze dit delen. Ze raken daardoor minder betrokken en enthousiast over hun werk en kunnen twijfelen over hun werkplek.

Het zijn snelle denkers en zijn sensitief, ze merken veranderingen in hun omgeving op. Ze verbazen zich er nog weleens over als blijkt dat andere mensen niet hetzelfde hebben

Groei is waar ze van houden, maken ze een volgende stap in hun loopbaan naar bijvoorbeeld een leidinggevende functie willen ze meer inzicht in zichzelf en hun handelen.

De combinatie van hun eigenschappen maakt dat ze lichtelijk rebels zijn. Ze willen ontdekken en op avontuur. Ze zijn van nature enthousiast en kunnen om zichzelf lachen.

Jongeren

Er wordt steeds gevraagd wat ze willen, maar ze hebben het antwoord niet. Het is niet dat ze het niet willen zeggen of expres opstandig zijn, ze weten het zelf echt niet.

Het gaat niet lekker op school, de hoge druk van verwachtingen, het moeten kunnen maakt dat het juist allemaal niet lijkt te lukken en de motivatie voor school wordt steeds minder.

Ze hakken met een bijltje dat niet goed scherp is. Dat maakt dat ze het bijltje erbij neer willen gooien en de boel de boel laten.

Mag ik het gewoon even niet meer weten? Ja dat mag en dat is ook niet gek. Het gevoel er alleen voor te staan is niet helpend een positieve aanmoediging zou fijn zijn.

Voor meer informatie voor het aanbod voor leerlingen en studenten:

Werkgevers

De werkgevers die gaan voor authentiek goed werkgeversschap. Ze willen open en transparant zijn. Ze hebben hun eigen originele manier van werken, doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Zo willen ze ook omgaan met het inzetten van hun personeel. Daarbij zoeken ze naar onderscheidende manieren, maar willen wel binnen de wettelijke lijnen blijven opereren. Daar maken ze gebruik van mijn advies en ondersteuning.

× Stuur een bericht