Welkom bij gezinshuis Route56

Welkom bij Gezinshuis Route56, waar we jongeren begeleiden op hun reis naar volwassenheid. Ons huis in Zeewolde biedt een warme en ondersteunende omgeving waar jongeren kunnen groeien, ontwikkelen en een solide basis voor hun toekomst kunnen leggen.

Meer over ons

We hebben verschillende talenten en competenties binnen ons gezinshuis die jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling.

Sarina, heeft de dagelijkse verantwoordelijkheid voor het gezinshuis:

Haar creativiteit stelt haar in staat om innovatieve oplossingen te bedenken voor alledaagse problemen. Ze is empathisch en staat open voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Het geloof in God en haar positieve instelling dragen bij aan haar inzet in het gezinshuis en werk met jongeren en ouders. Ze is energiek en enthousiast, wat aanstekelijk werkt voor anderen. Haar vriendelijkheid en behulpzaamheid zijn belangrijke drijfveren.

Martijn, is een kritische denker, objectief en onpartijdig bij het nemen van beslissingen. Hij is directeur van een bedrijf in de financiële sector en werkt full-time. Zijn humoristische aard helpt om situaties vanuit een nieuw perspectief te bekijken en anderen op te vrolijken. Hij is bescheiden en zijn focus ligt op het zorgvuldig en goed uitvoeren van zijn taken. Mensen zien hem als levenswijs en zoeken zijn advies.

Er zit kracht in onze verschillen waardoor we elkaar scherp houden en een positieve en ondersteunende omgeving creëren voor de jongeren en hun ontwikkeling.

Ons gezinshuis in het kort

Onze missie

Bij Gezinshuis Route56 geloven we in het bouwen en versterken van de eigen identiteit en fundament voor jongeren, zodat ze binnen enkele jaren zelfstandig, veerkrachtig hun eigen weg verder kunnen gaan. Sarina en Martijn, de betrokken gezinshuisouders staan klaar om jongeren te begeleiden in hun reis naar zelfstandigheid.

Onze bewoners

In Gezinshuis Route56 wonen maximaal 2 jongeren, die (tijdelijk) niet in hun eigen gezin kunnen wonen, tegelijkertijd. De kinderen van de gezinshuisouders Sarina en Martijn, wonen ook in het gezinshuis, ze zijn 20, 17 en 15 jaar oud. Daarnaast komen 1 x per maand twee meiden van 10 en 11 een weekend logeren. Dit zorgt voor een dynamische omgeving waar jongeren gezelligheid ervaren en zich thuis kunnen voelen. mede doordat er ook ruimte genoeg is voor iedere jongere om zich even terug te trekken uit de dynamische omgeving.

Ons huis en omgeving

Ons gezinshuis bevindt zich in Zeewolde, dichtbij het centrum, sportfaciliteiten en openbaar vervoer. We bieden jongeren een eigen slaapkamer met alle benodigdheden en een gezellige gemeenschappelijke woonruimte. Onze ruime tuin scharrelen wat kippen rond en biedt een plek voor ontspanning en gezelligheid. 

Contact

Benieuwd naar Gezinshuis Route56? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, Samen kunnen we ontdekken of wij de juiste plaats zijn voor jou.

Samenwerking

We werken samen met Triade Vitree. Het ervaren en gepassioneerde team van Triade Vitree staat samen met ons klaar om jongeren te ondersteunen bij elke stap op hun pad naar volwassenheid. Samen creëren we een positieve omgeving waarin jongeren zich veilig en gesteund voelen.

Onze begeleiding

De naam Route 56 benadrukt het belang van het begeleiden van jongeren op hun reis naar volwassenheid en het leggen van een solide basis voor de toekomst. Onze “ROUTE’ staat voor:

Regulatie
Ontwikkeling
Uitdaging
Toekomst
Empowerment

Vanuit deze basis begeleiden en ondersteunen wij jongeren in hun ontwikkeling tot zelfstandige en veerkrachtige volwassenen.

Toekomst

We nodigen jongeren uit om samen met ons doelen te stellen en hun toekomst vorm te geven. Met aandacht voor zelfzorg, praktische vaardigheden en zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt, bereiden we jongeren voor op een succesvolle overgang naar volwassenheid.

We hebben momenteel 1 plek

We verwelkomen iedereen met respect voor onze levensvisie en geloven in het creëren van een omgeving waar jongeren kunnen groeien en hun eigen identiteit kunnen ontdekken. 

We zijn er voor jongeren 16 tot 23 jaar die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen en er aan toe zijn om ruimte te hebben om meer zelfstandig te (gaan) wonen. Van de jongeren kan worden verwacht dat zij zich binnen één tot uiterlijk vier jaar kunnen ontwikkelen richting zelfstandig wonen en functioneren in de maatschappij.

Contra-indicaties

  • Verslaving aan alcohol, als minderjarige alcohol nuttigt of de hoeveelheid alcohol dat wordt genuttigd (18+) storend is voor het gezin(s)huis.
  • Bezit van drugs, of drugsgebruik.
  • Seksueel ongeremd gedrag.
  • Agressief of gewelddadig gedrag naar gezinshuisouder(s) en andere jongeren.
  • Niet in groepsverband kunnen wonen.
  • Psychiatrische- en gedragsproblematiek waardoor zelfstandig wonen in de (reële) toekomst niet mogelijk is.
  • Psychiatrische- en gedragsproblematiek die de ontwikkeling van de jongeren in ons huis negatief kunnen beïnvloeden.
  • Kort geleden in aanraking is geweest met politie/justitie, waarbij agressief of gewelddadig gedrag een rol speelde.
  • Ernstige fysieke beperkingen of lichamelijke zorg.

× Stuur een bericht