Gezinshuis Route 56

Ontdek Gezinshuis Route56 in Zeewolde, waar we een thuis bieden aan jongeren. Dagelijks zetten we ons in om hen met oprechte aandacht en een op maat gemaakte aanpak te begeleiden op hun weg naar volwassenheid. In onze gezinssetting streven we naar rust, ontwikkeling en plezier met als doel een positieve toekomst zien en kunnen realiseren. Onze deur staat open voor ieders verhaal, vragen en interesses. 

Gezinshuisouders

Maak kennis met Sarina en Martijn, de gezinshuisouders van Route 56. Sarina, toegepast psycholoog en verantwoordelijk voor de gezinshuiszorg, stimuleert zelfstandigheid en positieve gezondheid met haar creatieve aanpak. Martijn, werkt fulltime in de financiële sector en biedt graag praktische ondersteuning. Samen scheppen we een ondersteunende omgeving waar jongeren groeien naar zelfstandigheid, met speciale aandacht voor hun kennis, vaardigheden en draagkracht. De deur van Route 56 staat altijd open, dus kom gerust langs als je meer wilt weten over ons gezinshuis.

Samenwerking

We werken samen met Triade Vitree. Het ervaren team van Triade Vitree staat samen met ons klaar om jongeren te ondersteunen bij elke stap op hun pad naar volwassenheid. Samen zetten we ons in om de omgeving te creëren die bijdraagt aan de ontwikkeling naar zelfstandigheid en een positieve toekomst.

Open voor aanmelding

Gezinshuis Route 56 heeft plek in het gezin voor een meisje tussen de 15 en 23 jaar. Bij ons draait het om respect voor elkaars kijk op het leven en een plek creëren waar jongeren kunnen groeien en zichzelf kunnen zijn. We bieden een ondersteunend thuis waar je op je eigen tempo zelfstandig kan worden. Bel of app gerust als je meer wilt weten over ons.

Route 56

De naam Route 56 benadrukt het belang van het begeleiden van jongeren op hun reis naar volwassenheid en het leggen van een solide basis voor de toekomst. Onze “ROUTE’ staat voor:

Regulatie
Ontwikkeling
Uitdaging
Toekomst
Empowerment

Vanuit deze basis begeleiden en ondersteunen wij jongeren in hun ontwikkeling tot zelfstandige en veerkrachtige volwassenen. Het benadrukt het belang van het stellen  van doelen, de uitdagingen om jongeren te motiveren en te inspireren om met een positieve blik hun toekomst tegemoet te reizen.

Kleinschalig

Wij bieden plek aan twee jongeren. We vinden het belangrijk om goed contact te hebben en af te stemmen met ondersteunende ouders en netwerk.

 

Missie en Visie

Bij Gezinshuis Route 56 zetten we ons in om de eigen identiteit van jongeren te versterken, hen te ondersteunen in het ontwikkelen van zelfstandigheid en veerkracht.

Ons doel is dat ze binnen enkele jaren met voldoende zelfvertrouwen hun eigen weg kunnen gaan.

We geloven in het empoweren van jongeren, zodat zij stevig in hun schoenen staan en volwaardig deel uit kunnen maken van de maatschappij.

Het gezin

Gezinshuis Route 56 biedt momenteel een thuis voor maximaal 2 jongeren die (tijdelijk) niet in hun eigen gezin kunnen wonen. Samen met de gezinshuisouders en hun drie kinderen (15 jaar en ouder) vormen we een gezin. Ook logeert er zo nu en dan in de weekenden een tiener uit een gezinshuis bij ons. We hebben geen huisdieren, maar wel vriendelijke kippen die buiten rondscharrelen.

Het huis

Ons gezinshuis bevindt zich in Zeewolde, dichtbij het centrum, sportfaciliteiten en openbaar vervoer. We bieden jongeren een eigen slaapkamer met alle benodigdheden en een gezellige gemeenschappelijke woonruimte, badkamer en toilet. Onze ruime tuin  biedt een plek voor ontspanning en gezelligheid. 

Contra indicaties

  • Verslaving aan alcohol, als minderjarige alcohol nuttigt of de hoeveelheid alcohol dat wordt genuttigd (18+) storend is voor het gezin(s)huis.
  • Bezit van drugs, of drugsgebruik.
  • Seksueel ongeremd gedrag.
  • Agressief of gewelddadig gedrag naar gezinshuisouder(s) en andere jongeren.
  • Niet in groepsverband kunnen wonen.
  • Psychiatrische- en gedragsproblematiek waardoor zelfstandig wonen in de (reële) toekomst niet mogelijk is.
  • Psychiatrische- en gedragsproblematiek die de ontwikkeling van de jongeren in ons huis negatief kunnen beïnvloeden.
  • Kort geleden in aanraking is geweest met politie/justitie, waarbij agressief of gewelddadig gedrag een rol speelde.
  • Ernstige fysieke beperkingen of lichamelijke zorg.
× Stuur een bericht