Terwijl we net terug zijn van een welverdiende vakantie, bracht de post een aangename verrassing – een envelop met mijn certificaat voor de afgeronde 8-weekse training ‘Traumasensitief Opvoeden’. Net voor onze vakantie had ik de laatste module van deze training voltooid. Dankzij de begeleiding van de trainers en de betrokkenheid van de deelnemende gezinshuis- en pleegouders, heb ik een nog dieper inzicht gekregen in hoe trauma het gedrag en de emoties van jongeren kan beïnvloeden.

Deze nieuw verworven kennis en vaardigheden staan klaar om in de praktijk te worden gebracht als gezinshuisouder bij Gezinshuis Route56. Ik voel me nu nog beter voorbereid om mijn rol als gezinshuisouder in te vullen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan een positieve invloed op het leven van de jongeren die bij ons komen wonen. Samen bouwen we aan een veerkrachtige en hoopvolle toekomst voor hen! 🤝💪

Groen licht
Maar wat ik niet had verwacht en waardoor we heel lekker de vakantie startte was het ‘groene licht’ waar ik niet meer op gerekend had dit voor de vakantie te krijgen. Slechts twee dagen voor ons vertrek hadden we een gesprek over de test waarover ik in de vorige blog schreef. Het was een positief en inspirerend gesprek. Hoewel ik dacht dat we nog een gesprek moesten hebben, kregen we nu al ‘groen licht’. Dit betekent dat wanneer er een aanmelding komt van iemand die binnen onze doelgroep valt, we de kans krijgen om kennis te maken en onderzoeken of er een match is en hij of zij bij ons komt wonen. Dat wat eerst zover weg leek en ik niet durfde te geloven, komt nu steeds dichterbij.

Hoe het ooit begon
Terugdenkend aan het afgelopen jaar, herinner ik me nog goed hoe ik vorig jaar na de zomervakantie mailde voor een verdere kennismaking met Triade Vitree, omdat ik graag een gezinshuis wilde starten. Destijds zocht ik overal naar informatie over hoe dit proces zou verlopen, maar ik vond weinig concrete antwoorden. De realiteit was dat geduld een cruciale rol speelde, evenals het schrijven van een ondernemersplan en het begrijpen van de kwaliteitseisen voor gezinshuisouders. Mocht je willen starten en daar vragen over hebben, ik deel het graag, een blog biedt alleen niet voldoende ruimte om dit proces in te beschrijven.

Ik ben dankbaar voor de gesprekken met andere gezinshuisouders, gedragsdeskundige en ambulant begeleiders die me een dieper inzicht gaven in de complexiteit van een gezinshuis. Het is ook een avontuur dat je uitdaagt om je kwetsbaar op te stellen, naar jezelf te kijken en doorzettingsvermogen te tonen, en het heeft me geraakt op manieren die ik niet had verwacht.

Dit is pas het begin van een nieuw hoofdstuk. We beginnen rustig met één plaatsing, wetende dat dit slechts het begin is van een reis vol groei, leren en liefdevol bouwen aan een toekomst voor de jongeren die ons pad kruisen.

En nu? Nu staat schilderen van kamers op de planning. Hoewel dit steeds wordt uitgesteld door de aandacht die de tuin opeist. Gelukkig hebben we bij de tuin weer geweldige hulp gevonden in Nujijwerkt.nl. Het is geweldig om te zien hoe zij aan de slag gaan, genieten van hun werk en een golf van energie meebrengen wat weer inspirerend werkt voor mij.

Na het weekend zal de kippenweide (de tuin achter ons huis) worden afgemaakt, en ik kijk uit naar het groene tapijtje. De kippen zijn er niet blij mee dat ze even in hun ren moeten blijven, maar binnenkort kunnen ze van hun eigen prinsessenverblijf genieten. Het wordt interessant om te zien hoe lang het duurt voordat ze hun eigen, unieke inrichting in deze tuin zullen creëren. De dames hebben zo hun eigen ideeën en wensen.

Dit is onze reis, onze groei en avontuur. Ik voel me gezegend om dit pad te bewandelen en te mogen delen in de ervaringen en uitdagingen die het leven als startende gezinshuisouder met zich meebrengt. Dankbaarheid vervult mijn hart terwijl we stappen zetten in dit avontuur van liefde, groei en hoop.

#Gezinshuisstarten #Groei #Groenlicht #VakantieTerugblik #Avontuur 

 

 

× Stuur een bericht